Odžak: Sipa i federalni inspektori “češljaju” Dom zdravlja

Službenici Državne agencije za istragu (SIPA) i velik broj federalnih inspektora istražuju Dom zdravlja u Odžaku, prenosi  Domaljevac news
Istražuju se nezakonitosti, od zapošljavanja, novčanih transfera, do nabave i prodaje lijekova preko ljekarne u sklopu doma zdravlja…
Imajući spoznaje o provođenju istrage, vladajući HDZ u Odžaku jučer je žurno sazvao predstavnike većine HDZ-SDA i drugih stranaka u općinskom vijeću kako bi se brzinski “posređivali” akti vezani za odžački Dom zdravlja i hitno zatvorila ljekarna preko koje je Dom zdravlja vršio ljekarničku djelatnost, što je posebno u fokusu istrage.
Na sastanku je došlo do burnog konflikta između predstavnika SDA i HDZ-a jer je predstavnik SDA odbio sudjelovati u tom “posređivanju”.
Odžačkim Domom zdravlja upravljaju hadezeovi kadrovi i u njega se učestalo ubrizgavaju značajne financijske injekcije iz Vlade županije Posavske.
Zdravstvene ustanove u županiji Posavskoj očito su postale predmet interesiranja istražnih tijela, ne ovih naših županijskih, nego državnih i federalnih.
Preuzeto sa: Domaljevac news